Ayam Pedas Dengan Pasta Sayuran Dan Sos Salsa - Terrence
Bahan-bahan :
- Isi Ayam
- Tomato
- Timun Jepun (Hijau)
- Lobak Merah
- Timun Jepun (Kuning)
- Limau
- Cili Merah (Besar)
Cara-cara :
- Blendkan Cili Merah, Tomato dan saringkan, dapatkan jus sahaja.
- Jus Tomato dan Cili ke pan untuk dicampurkan dengan Ayam dan mula gorengkan selama 4 minit satu bahagian dan seterusnya.
- Dengan mengunakan Peeler sayur, kupas kulit Timun Jepun Kuning, Hijau dan Lobak Merah, dan perlahan-lahan kupaskan semua ke saiz panjang seperti Fettucine.
- Sediakan Air panas untuk masak sekejap Pasta Sayuran dan saring kemudian ke air sejuk.
- Selepas sudah kering Sayuran Pasta, campurkan Garam dan Lada Hitam dan Minyak dan boleh hiaskan diatas pinggan.
- Potong Ayam Slice dan susunkan ke atas pasta sayuran dan sediakan garnish cili dan English parsley.
- Campurkan limau dan cili, gaulkan dan soskan di atas ayam slice.
No comments:
Post a Comment