- 1 cawan Beras
- 3 sudu besar Sos Soya Jepun
- 1 sudu kecil Lada Sulah
- 1 sudu kecil Serbuk Lada Hitam
- Sayur Kobis (dipotong nipis dan memanjang)
- Timun (dipotong nipis dan memanjang)
- Lobak Merah (dipotong nipis dan memanjang)
- Daun Bawang (dipotong 4cm panjang)
- Cili Merah
- Tomato
- Bawang Putih
- Bawang Merah Kecil
- 100gm Ikan Tuna Segar (dipotong petak)
Cara-cara :
- Panaskan kuali bersama minyak dan masukkan sayur kobis, timun, lobak merah serta daun bawang.
- Selepas itu, masukkan pula sos soya Jepun diikuti dengan lada sulah dan lada hitam.
- Masak ke semua sayuran sehingga lembut dan ketepikan untuk hidangan.
- Cara penyediaan:Panaskan kuali bersama minyak dan masak tuna sehingga masak kemudian ketepikan.
No comments:
Post a Comment