Saturday, January 28, 2012

Murtabak Meggi


*bahan2:
sepaket maggi kari (maggi direbus smpai lembut)
perencah maggi kari
2 biji telur
sedikit susu cair (klau xnk letak susu cair kna tambah telur sebiji lg)
sayur2an spt carrot
daun bwg
lada sulah



telur pecahkan pukul pastu masukkan la sayur ke sosej ke pape la bahan yg suka tp kalu nk letak ayam atau daging kena la rebus dulu..gaul sebati pastu masukkan maggi yg telah direbus, gaul2 lagi smpai sebati, panaskan minyak, tuangla adunan tadi, masak apiperlahan mcm masak murtabak tu jgk, dh masak sebelah tu terbalikkan sebelah lg goreng sampai masak..

perencah maggi tu masuk sekali msa pukul telur tu..klau ct biasa tgk org buat murtabak kt pasar malam mcm tu la, mcm buat telur dadar jgk cuma maggi tu letak last sekali lepas bahan2 lain dh di gaul sekali, pastu letak skit garam dan lada sulah untuk perasa, klau takmo masin sgt xpyh la garam sbb perencah kari tu dh masin..

No comments:

Post a Comment