- Di‘Turn’kan:
- Zulkini Kuning
- Zulkini Hijau
- Lobak Merah
- Kentang
- Perapan Sotong:
- Secukup Rasa Garam
- Secukup Rasa Mentega
- 2 ekor Sotong (dikelar)
- 1 biji Bawang Putih (dicincang)
- 2 sudu besar Serbuk Cili
- ¼ biji Jus Lemon
Bahan-bahan Sos :
- 250ml Krim
- 2 sudu besar Mentega
- 1 sudu besar Tepung
- 2 sudu besar Chives (dihiris)
- Secukup Rasa Garam
Cara-cara Penyediaan Sotong dan Sayuran :
- Celurkan semua sayuran sehingga masak. Kentang dan lobak merah perlu dicelur lebih lama.
- Panaskan mentega dan goreng sayuran sehingga keemasan. Taburkan dan gaulkan sedikit garam.
- Panaskan kuali grill dan letakkan sedikit minyak. Masak sotong sehingga masak.
Cara-cara Penyediaan Sos :
- Panaskan mentega dan goreng tepung seketika.
- Masukkan krim dan kacau sehingga sebati.
- Kemudian, masukkan chives dan garam.
No comments:
Post a Comment