Bahan-bahan :
120 gm mentega
50 gm gula
50 gm tepung jagung
200 gm tepung gandum
100 gm gula icing
2 biji telur coklat emulco (untuk hiasan)
Cara membuat:
1) Pukul mentega, gula & gula icing sehingga menjadi lembut & putih
2) Masukkan telur & kacau sebati
3) Diikuti dengan tepung & gaul doh sehingga sebati
4) Canai doh & terap mengikut bentuk yang dikehendaki (selalunya bentuk ‘love’)
5) Kemudian bakar dalam ketuar - suhu 180 darjah celcius sehingga masak. Keluarkan & biarkan sejuk
6) Gunakan aising yg dibuat menggunakan putih telur & gula yg dipukul sebati. Sapu atas biskut
7) Gunakan lidi & celup dalam coklat emulco yg dicairkan & lorek di atas biskut. Biarkan kering.
(Corak blh ikut kreativiti masing-masing). Selamat berkreativiti! ^_^
120 gm mentega
50 gm gula
50 gm tepung jagung
200 gm tepung gandum
100 gm gula icing
2 biji telur coklat emulco (untuk hiasan)
Cara membuat:
1) Pukul mentega, gula & gula icing sehingga menjadi lembut & putih
2) Masukkan telur & kacau sebati
3) Diikuti dengan tepung & gaul doh sehingga sebati
4) Canai doh & terap mengikut bentuk yang dikehendaki (selalunya bentuk ‘love’)
5) Kemudian bakar dalam ketuar - suhu 180 darjah celcius sehingga masak. Keluarkan & biarkan sejuk
6) Gunakan aising yg dibuat menggunakan putih telur & gula yg dipukul sebati. Sapu atas biskut
7) Gunakan lidi & celup dalam coklat emulco yg dicairkan & lorek di atas biskut. Biarkan kering.
(Corak blh ikut kreativiti masing-masing). Selamat berkreativiti! ^_^
No comments:
Post a Comment