BAHAN (A)
200 GM MENTEGA
100 GM GULA AISING
1 SUDU TEH ESEN VANILLA
BAHAN (B)
1 BIJI TELUR
BAHAN (C)
420 GM TEPUNG
1 SUDU BESAR SUSU TEPUNG
CARA
- PUTAR BAHAN (A) HINGGA LEMBUT
- MASUKKAN BAHAN (B) TELUR, PUTAR LAGI HINGGA GEBU
- MASUKKAN BAHAN (C) GAUL SEBATI HINGGA MNJADI DOH
- TEKAN DOH PASTRY KEDLM ACUAN TART & BUANGKN DOH YG LEBIH DARI BIBIR ACUAN
- TUSUKKAN LUBANG DI KULIT PASTRY (GUNA GARFU/LIDI)
- BAKAR 150'C SELAMA 15 MINIT/SEHINGGA KUNING KEPARANGAN
FILLING
BAHAN (A)
250 GM KRIM CHEESE
50 GM GULA ISING
25 GM BUTTER
BAHAN (B)
1 BIJI TELUR
BAHAN (C)
1 SUDU TEH JUS LEMON/SUNQUICK
BLUEBERRY FILLING
CARA
- PUKUL BAHAN (A) SEHINGGA LICIN DAN GEBU
- MASUKKAN BAHAN (B) TELUR DAN PUKUL LGI SEHINGGA SEBATI
- MASUKKAN BAHAN (C) GAUL RATA
- MASUKKAN FILLING KEDLM KULIT PASTRY YG TLH DIBAKAR TADI
- PENUHKAN PERMUKAAN DGN CREAM CHEESE
- BENTUKKAN CORAK ATS PERMUKAAN
- BAKAR 150'C SELAMA 10 MINIT
No comments:
Post a Comment