- 3 sudu besar Pes Miso
- 500ml Air
- 3 keping Tamago (dihiris)
- 4 keping Kulit Taucu Jepun (dihiris)
- ½ keping Tofu Lembut (dipotong kiub)
- ½ batang Lobak Putih (dipotong kiub)
- 1 keping Rumpai Laut Kering (Nori) (dihiris)
Bahan-bahan Mee Soba :
- 80gm Mee Soba (direbus)
- 2 batang Daun Bawang (dihiris)
Bahan-bahan Tuna Sosuya :
- Tuna
- 1 sudu besar Pes Miso
- 1 sudu kecil Gula
- Secukup Rasa Garam
- Secukup Rasa Lada Hitam
Bahan-bahan Tuna 'Mayonnaise' & Wasabi :
- 50gm Tuna (dihiris)
- 'Mayonnaise' Jepun
- Wasabi
- Ebiko
Cara-cara Penyediaan Sup :
- Panaskan air di dalam periuk dan masukkan ke semua bahan.
- Biarkannya masak dan tutupkan api.
- Ketepikan untuk hidangan.
Cara-cara Penyediaan Mee Soba :
- Rebuskan Mee Soba sehingga lembut dan masukkan hirisan daun bawang.
- Masukkan ke dalam peti sejuk.
- Sesuai dihidangkan sejuk.
Cara-cara Penyediaan Tuna Sosuya :
- Perasakan ikan tuna bersama garam dan lada hitam.
- Camourkan pes misdo dan gula untuk di jadikan sosuya.
- Kemudian, panggangkan di atas pemanggang dan salutkan dengan sosuya dan biarkannya rehat.
Cara-cara Penyediaan Tuna 'Mayonnaise' & Wasabi :
- Lapiskan ikan tuna dengan 'mayonnaise' yang telah diperasakan dengan wasabi dan juga ebiko.
No comments:
Post a Comment