- 1 labu Bawang Besar (dikisar)
- 1 tangkai Bunga Kantan (dikisar)
- 250gm Mentega
- Secukup Rasa Garam
- Secukup Rasa Lada Hitam
- Sayuran
- Ubi Kentang
Bahan-bahan Daging :
- 200gm Daging
- Secukup Rasa Garam
- Secukup Rasa Lada Hitam
- Minyak
Cara-cara Penyediaan Sos :
- Panaskan air untuk mencelur sayuran dan ubi kentang yang berbentuk bola-ragbi.
- Panaskan mentega untuk menumis bahan kisar untuk dijadikan sos. Untuk perasa masukkan garam dan lada hitam.
- Bila sudah masak angkat dan tapis.
Cara-cara Penyediaan Daging :
- Perapkan daging dengan garam dan lada hitam.
- Panaskan kuali dengan sedikit minyak untuk memanggang stik selama 4 minit.
- Angkat dan rehatkan.
No comments:
Post a Comment