Thursday, January 5, 2012

Daging Stik Bersos Kantan - Wahidan


Bahan-bahan Sos :
  • 1 labu Bawang Besar (dikisar)
  • 1 tangkai Bunga Kantan (dikisar)
  • 250gm Mentega
  • Secukup Rasa Garam
  • Secukup Rasa Lada Hitam
  • Sayuran
  • Ubi Kentang

Bahan-bahan Daging :
  • 200gm Daging
  • Secukup Rasa Garam
  • Secukup Rasa Lada Hitam
  • Minyak

Cara-cara Penyediaan Sos :
  • Panaskan air untuk mencelur sayuran dan ubi kentang yang berbentuk bola-ragbi.
  • Panaskan mentega untuk menumis bahan kisar untuk dijadikan sos. Untuk perasa masukkan garam dan lada hitam.
  • Bila sudah masak angkat dan tapis.

Cara-cara Penyediaan Daging :
  • Perapkan daging dengan garam dan lada hitam.
  • Panaskan kuali dengan sedikit minyak untuk memanggang stik selama 4 minit.
  • Angkat dan rehatkan.

No comments:

Post a Comment