Tuesday, November 15, 2011

Puding Sagu Dengan Kastard Santan - Kumpulan Biru


Bahan-bahan :
  • Sagu
  • Agar-agar
  • Air
  • Susu Cair
  • Pati Santan
  • Gula
  • Telur
  • Tepung
  • Daun Pandan
  • Buah-buahan
Cara-cara :
  • Rendam biji sago selama 30 minit atau sehingga biji sagu kembang sehingga 2 kali saiz asal.
  • Masak sagu dengan air yang secukupnya, masukkan agar-agar yang direndam sehingga lembut, masak sehingga agar-agar telah dilarutkan, masukkan ke dalam peti sejuk.
  • Masukkan tepung, telur dan gula, kacau sehingga sebati. Panaskan susu cair dengan daun pandan dan perisa vanilla, masukkan campuran telur dan kacau sehingga pekat. Masukkan pati santan. Simpan dalam peti sejuk sebelum dihidangkan.
  • Hidangkan puding sagu dengan buah-buahan dan kastard santan.

**Kumpulan Biru terdiri daripada Terrence(Ketua), Wahidan, Zamir, Deena, Ezani, Amita, Raymond, Zuraidah, Hui Ting, Brian, Zahin dan Zeri.

No comments:

Post a Comment