Tuesday, November 29, 2011

Pasta Marinaruan - Nik Michael


Bahan-bahan :
  • Ikan haruan - dipotong fillet
  • Lemon
  • Udang
  • Tomato dalam tin
  • Bawang putih
  • Bawang kuning
  • Krim
  • Oregano
  • Daun Bay
  • Keju Parmesan
  • Daun parsli
  • Pasta

Cara-cara :
  • Tumis bawang kuning dan bawang putih dan masukkan daun bay.
  • Masukkan tulang ikan ke dalam tumisan. Begitu juga kulit udang dan air.
  • Tumis bawang putih dan bawang kuning, oregano dan daun bay.
  • Masukkan tomato ke dalam tumisan, reneh sambil masakkan stok ikan dan udang.
  • Masukkan ikan dan udang.
  • Masukkan pasta yang telah dimasak dan akhirkan dengan krim. Gaul rata.
  • Letakkan di atas pinggan.
  • Taburkan daun parsli dan keju parmesan bersama sekeping lemon.

No comments:

Post a Comment