Tuesday, November 29, 2011

Open-Faced Sandwich Bebola Bertopi - Brian


Bahan-bahan A :
  • 2 batang Sosej Berempah
  • Daun Parsli segengam
  • 1/2 Roti focaccia (ditos dan dihancurkan)
  • Garam
  • Lada
  • Minyak sedikit

Bahan-bahan B :
  • 1 tin Tomato
  • 4 ulas Bawang Putih (dicincang)
  • 2 biji Bawang Merah (dicincang)
  • 1/2 Roti Focaccia
  • Air secukupnya
  • Minyak

Bahan-bahan C :
  • 1 Ubi Bit (diparut)
  • 1 biji Limau (diambil jus)
  • 3 sudu besar Gula
  • Roti Ciabatta
  • Parmesan Parut

Bahan-bahan D :
Salad Campuran Pic (dihiris dan dipanggang bahan yang ditoskan)

Cara-cara :
  • Kisarkan bahan A sehingga mendapat pes yang cukup pekat untuk dibuat bebola.
  • Salutkan dengan serbuk roti.
  • Goreng sehingga ranggup.
  • Tumiskan bawang merah selama 15 minit dalam minyak secukupnya.
  • Tambahkan tomato dan sedikit roti focaccia yang dihancur.
  • Tambah garam dan lada secukup rasa.
  • Masukkan bebola daging (langkah 1) untuk direneh dalam sos tomato bersama sedikit daun parsli.
  • Renehkan bahan C sehingga masak. Kisarkan dan tapiskannya.
  • Campurkan dengan minyak neuvida untuk membuat vinegrette.
  • Campurkan bahan D bersama vinaigrette dan hidangkan dengan roti ciabatta yang dibakar, bebola dan sos tomato dan taburkan cheese parmesan.

No comments:

Post a Comment