Wednesday, November 16, 2011

Bruschetta French-Toast Dengan Buah Pear Caramel - Kumpulan Merah


Bahan-bahan Roti :
    Roti Bakar Perancis (French Toast)
  • Telur
  • Krim
  • Gula
  • Roti Perancis (dipotong kepada hirisan besar)
Bahan-bahan Buah Pear Caramel :
    Buah Karamel ‘Pear’
  • Buah pear dipotong dadu
  • Jus lemon
  • Gula
  • Serbuk kayu manis
  • Sedikit garam
Cara-cara Memasak Roti :
  • Pukul telur, krim dan gula sehingga sebati.
  • Celup Roti Perancis dalam adunan tersebut dan goreng di dalam minyak yang panas sehingga keperangan.
  • Sedia untuk dihidangkan.
Cara-cara Memasak Buah Pear Caramel :
  • Panaskan kuali dengan gula. Pastikan gula cair dan warna bertukar ke perang.
  • Masukkan ‘pear’ dan sedikit garam.
  • Kemudian masukkan serbuk kayu manis.
  • Masak hingga ‘pear’ itu lembut.
  • Masukkan jus lemon mengikut rasa.
Hidangan :
  • Letakkan satu hiris Roti Perancis di atas pinggan.
  • Letak sedikit buah oren bersama sosnya ke atas.
  • Letak satu kumpulan krim ‘Whipping’ ke atas dan sedia untuk dihidangkan.
**Kumpulan Merah terdiri daripada Brian(Ketua), Imelda, Wahidan, Zuraidah, Ezani, Azilah, Danial, Zamir, Felix, dan Saiful.

No comments:

Post a Comment