Tuesday, November 29, 2011

Maggi Bersama Sos Tomato dan Udang - Mastura


Bahan-bahan :

  • 1 bungkus Maggi Perisa Kari
  • Tomato (dikisar halus)
  • Lada Benggala Merah (dibakar atas api)
  • Lada Bengala Hijau (dibakar atas api)
  • Daun Thyme Segar
  • Lada Hitam
  • Bawang Putih (dicincang halus)
  • Cili Padi (dicincang halus)
  • Garam
  • Gula
  • Udang (disiang kulitnya)



Cara-cara :

  • Celur maggi dan toskan dan letakkan sedikit minyak.
  • Lada benggala yang direndam dengan air dan kopek kulitnya lalu dipotong dadu.
  • Tumiskan bawang putih sebentar kemudian masukkan tomato kisar tumiskan kemudian masukkan lada benggala.
  • Apabila sudah mendidih, masukkan udang, lada hitam, cili padi thyme, garam dan gula.
  • Setelah 3-5 minit memasak udang tersebut, ia boleh dihidangkan.

No comments:

Post a Comment