Tuesday, November 29, 2011

Sotong Goreng, Sayur dengan Ceram Beetroot - Saiful


Bahan-bahan :
  • Sotong
  • Ceram Lada Bengala Merah/Hijau (dipotong memanjang)
  • Keju Parmesan
  • Tepung
  • Beetroot (dimasak/ ambil air)
  • Roti Pekasa (potong)
  • Bawang Kuning (potong dadu)
  • Garam (secukup rasa)

Cara-cara :
  • potong sotong bulat, perap didalam ceram, lada bengala yang dipotong dadu.
  • Tumis lada yang telah dipotong dengan bawang kuning dan tambah garam secukup rasa.
  • Kemudian ambil sotong yang diperap tadi dengan salut dengan tepung.
  • Goreng sotong tadi sehingga keemasan.
  • Ambil ceram tumis, tambah sedikit dengan keju parmesan.
  • Setelah semua bahan masak .
  • Hidangkan dan susun mengikut kreativit anda.

No comments:

Post a Comment