Bahan-bahan :
- Serbuk Perencah Kari
- Ubi Keledek - 1 biji
- Santan - 1 cawan
- Jintan manis - 1 sudu kecil
- Bawang Holland - 1 ulas
- Bawang putih - 3 ulas
- Tepung - 1 cawan
- Air - 1 liter
- Ayam - bahagian Dada
- Gula - 2 sudu kecil
Cara-cara Memasak Gulai :
- Hiriskan bawang, tumis diatas kuali.
- Masukkan perencah kari dan air, biar sampai kering.
- Masukkan santan cair. Masukkan ayam dan ubi.
- Biar mendidih dan masukkan ke dalam mangkuk.
Cara-cara Memasak Lempeng :
- Masukkan tepung, air, garam dan gula. Kacau.
- Parutkan labu ke dalam adunan.
- Panaskan kuali leper.
- Kemudian, tuangkan adunan sehingga berbentuk bulat.
- Angkat dan hidang.
No comments:
Post a Comment