Saturday, November 12, 2011

Itik Tangy - Raymond


Bahan-bahan :
  • 25gm mentega
  • Rosemary
  • 2 oren
  • ½ bawang Holland
  • 3 ulas bawang putih
  • Kayu manis
  • Gula
  • ½ labu
Cara-cara :
  • Itik bahagian dada, dipan goring.
  • Masukkan jus oren setelah kedua belah diseir.
  • Selepas kulit keemasan masukkan kedalam ketuhar 180 darjah celcius selama 25 minit.
  • Bawang Holland dimasukkan kedalam minyak panas, diikuti dengan bawang putih dan selepas keemasan masukkan labu dipotong dadu.
  • Labu ditumis sehingga masak.
  • Sos oren – tanpa minyak, tumis kayu manis bila bau naik masukkan jus oren diikuti dengan zest oren dan segmen oren.
  • Rosemary dicucuk di tengah itik.

No comments:

Post a Comment