Dada Itik Grill Diperap Kicap Halia - Kamaruzzaman
Bahan-bahan :
- Dada itik
- 2 sudu kicap manis
- 1 sudu kecil maggi seasoning
- 2 biji bawang besar
- 2 inci halia
- 3 ulas bawang putih
- Bahan-bahan 2-6 dikisar halus
- ½ sudu kecil lada hitam
- 1 biji ubi kentang
- 2 sudu besar santan
- Zuchinni, lobak merah, brucholi untuk hiasan
- Sos cili maggi
Cara-cara :
- Dada itik diperap terlebih dahulu dengan bahan kisar selama 20 minit.
- Selepas itu dipanggang mengguna kuali panggang sehingga masak.
Cara-cara Menghias :
- Tumiskan sedikit bawang besar, bawang putih dan lada hitam.
- Selepas itu, masukkan sos cili ½ sudu.
- Setelah naik bau masukkan 2 sudu santan.
No comments:
Post a Comment