Saturday, November 12, 2011

Dada Itik Grill Diperap Kicap Halia - Kamaruzzaman


Bahan-bahan :
  • Dada itik
  • 2 sudu kicap manis
  • 1 sudu kecil maggi seasoning
  • 2 biji bawang besar
  • 2 inci halia
  • 3 ulas bawang putih
  • Bahan-bahan 2-6 dikisar halus
  • ½ sudu kecil lada hitam
  • 1 biji ubi kentang
  • 2 sudu besar santan
  • Zuchinni, lobak merah, brucholi untuk hiasan
  • Sos cili maggi
Cara-cara :
  • Dada itik diperap terlebih dahulu dengan bahan kisar selama 20 minit.
  • Selepas itu dipanggang mengguna kuali panggang sehingga masak.
Cara-cara Menghias :
  • Tumiskan sedikit bawang besar, bawang putih dan lada hitam.
  • Selepas itu, masukkan sos cili ½ sudu.
  • Setelah naik bau masukkan 2 sudu santan.

No comments:

Post a Comment