Monday, November 14, 2011

Braised Itik Dengan Salad Frisse Arrie - Deena


Bahan-bahan :
  • Dada itik
  • Buah oren
  • Kulit kayu manis
  • Salad frisse
  • Epal
  • Garam
  • Lada hitam
  • Mentega
Cara-cara Menyediakan Braised Itik :
  • Perapkan itik dengan garam dan lada.
  • Perapkan jus oren dan letakkan di dalam kuali bersama kulit kayu manis.
  • Pan-fry itik dan masukkan dalam jus orangen tadi. ‘Braise’ selama 10 minit.
Cara-cara Menyediakan Salad Frissie :
  • Lebihan jus oren daripada braise itik tadi dipanaskan sehingga kurang daripada kuantiti asal.
  • Blend jus oren dengan minyak sehingga menjadi vinaigrette.
  • Toskan salad frisse, epal dan oren dengan vinaigrette tadi.

No comments:

Post a Comment