Friday, November 11, 2011

Cendawan Portobello Lemon Panggang Bersama Asparagus & Sos Hollandaise Disumbat Udang Bawang Putih - Nik Michael & Kamaruzzaman


Bahan-bahan :
  • 4 biji Cendawan Portobello
  • ½ biji lemon
  • Bawang putih
  • Udang
  • Serbuk paprika
  • Minyak
  • Garam
  • Lada hitam
  • Telur kuning
  • Lemon
  • Mentega cair
  • Garam
  • Lada hitam
  • Asparagus
Cara-cara :
  • Perapkan cendawan dengan lemon.
  • Panggangkan cendawan.
  • Tumiskan bawang putih dengan udang yang telah dilumur dengan serbuk paprika.
  • Sumbatkan cendawan dengan udang dan taburkan bawang putih goreng diatasnya.
  • Rebuskan asparagus sehingga lembut.
  • Cairkan mentega.
  • Kacaukan telur kuning dengan sedikit lemon.
  • Menggunakan “double boil” kacaukan telur kuning dengan mentega cair.
  • Masukkan mentega sedikit demi sedikit.
  • Hidangkan asparagus bersama sos hollandaise diatasnya.

No comments:

Post a Comment