Bahan-bahan Sup Labu dan Cendawan :
- Isi Labu - ¼ biji
- Krim - 1 cawan
- Garam dan Lada Putih
- Gula - 1 sudu
- Lemak dan Isi Ayam
- Lobak
- Bawang Putih
- Bawang Kuning
- Cendawan
Bahan-bahan Ayam dan Salad :
- Isi Ayam
- Daun ‘Taragon’
- Salad campur
- Oren
- Buah Pamelo
- Keju Parmesan
- Lobak
- Timun
- Daun Kailan
Cara-cara Memasak Sup Labu dan Cendawan :
- Masak isi labu sampai lembut.
- Selepas itu, masukkan lebihan isi ayam, lemak, lobak ke dalam periuk.
- Setelah lembut, masukkan semua bahan ke dalam mesin pengisar dan tambah garam dan lada putih.
- Panaskan kuali bersama sedikit minyak dan tumis cendawan, bawang putih, bawang kuning. Tambahkan dengan krim.
- Setelah masak tuang ke dalam mangkuk.
Cara-cara Memasak Ayam dan Salad :
- Perap isi ayam dengan garam, lada putih, minyak dan sedikit daun ‘Taragon’ selama 5 minit.
- Ambil salad campur, isi oren, isi pamelo, keju parmesan dan gaulkan kesemua bahan ke dalam mangkuk.
- Setelah semua bahan siap letak di atas pinggan.
No comments:
Post a Comment