Bahan-bahan :
- Tomato - 2 biji
- Telur - 4 biji
- Bawang Besar (dihiris) - 2 biji
- Bawang Putih (cincang) - 3 ulas
- Air - 1 cawan
- Pati Ayam - 1 kiub
- Tepung - 2cawan
- Dada Ayam (dipotong kecil)
- Kacang Badam
- Kailan\ Thyme (kering)
- Cili Kering (dikisar)
Cara-cara Memasak African Stew :
- Rebuskan dada ayam, bawang besar,bawang putih, thyme kering dan kiub pati ayam. Direbus selama 15 minit.
- Panaskan kuali bersama sedikit minyak dan tumis cili kering sehingga pecah minyak.
- Kemudian, masukkan ke dalam periuk air rebusan ayam bersama tomato yang telah dipotong.
- Biar selama 15minit dan ketepikan.
Cara-cara Memasak Roti Jala Badam :
- Masukkan sedikit air ke dalam bekas pengisar, tepung, telur 3 biji dan sebiji telur kuning dan secubit garam. Kisar ke semua bahan-bahan.
- Selepas itu, masukkan ke dalam acuan dan jalakan di atas kuali.
- Sebelum roti jala itu masak, taburkan badam yang telah dikisar halus dan kemudian lipatkan.
No comments:
Post a Comment