Monday, January 2, 2012

Teppanyaki Tuna - Danial


Bahan-bahan :
  • 1 cawan Beras
  • 3 sudu besar Sos Soya Jepun
  • 1 sudu kecil Lada Sulah
  • 1 sudu kecil Serbuk Lada Hitam
  • Sayur Kobis (dipotong nipis dan memanjang)
  • Timun (dipotong nipis dan memanjang)
  • Lobak Merah (dipotong nipis dan memanjang)
  • Daun Bawang (dipotong 4cm panjang)
  • Cili Merah
  • Tomato
  • Bawang Putih
  • Bawang Merah Kecil
  • 100gm Ikan Tuna Segar (dipotong petak)

Cara-cara :
  • Panaskan kuali bersama minyak dan masukkan sayur kobis, timun, lobak merah serta daun bawang.
  • Selepas itu, masukkan pula sos soya Jepun diikuti dengan lada sulah dan lada hitam.
  • Masak ke semua sayuran sehingga lembut dan ketepikan untuk hidangan.
  • Cara penyediaan:Panaskan kuali bersama minyak dan masak tuna sehingga masak kemudian ketepikan.

No comments:

Post a Comment