Wednesday, December 7, 2011

Udang dan Sotong Panggang Bersama Sos CIli Masam Manis - Kumpulan Biru


Bahan-bahan Udang dan Sotong Panggang :
  • Bawang Merah (dikisar kasar)
  • Bawang Putih (dikisar kasar)
  • Kulit Limau Nipis
  • Jus Limau Nipis
  • Garam
  • Gula
  • Minyak

Bahan-bahan Sos Cili Masam Manis :
  • Cili Merah (dikisar kasar)
  • Bawang Putih (dikisar kasar)

Cara-cara Penyediaan Udang dan Sotong Panggang :
  • Campurkan bawang merah, bawang putih, kulit limau nipis, jus limau nipis dan gaul sehingga sebati.
  • Ubah rasa dengan garam dan gula.
  • Masukkan udang dan sotong dan biarkan ia diperap bersama bahan-bahan tadi.
  • Selepas diperapkan, panggang udan dan sotong tersebut.
  • Sedia dihidangkan bersama sos cili masam manis

Cara-cara Penyediaan Sos Cili Masam Manis :

Campurkan air, cuka, garam dan gula untuk dididihkan dan direnehkan.

Kumpulan Biru: Imelda(Ketua), Ary Malik, Felix, Ezani, Azlina, Brian, Saiful

No comments:

Post a Comment