Tuesday, December 20, 2011

Kai Lan Goreng Cina - Kumpulan Biru


Bahan-bahan :
  • 500gm Kai Lan (dicelur dalam air panas seketika, kemudian masuk dalam air sejuk)
  • 8 ulas Bawang Putih (dicincang halus)
  • 5 sudu besar Sos Tiram
  • Secukup rasa Garam
  • ½ mangkuk Minyak

Cara-cara :
  • Tumis bawang putih sehingga kekuningan di dalam minyak. Keluarkan semua bawang putih dan letak sebelah.
  • Masukkan sos tiram, goreng seketika. Kemudian masukkan kai lan (dikeringkan) dan kacau sehingga panas dan rata.
  • Letakkan garam mengikut cita rasa dan bawang putih goreng. Kacau sehingga sekata.


Kumpulan Biru: Amita (Ketua), Felix, Imelda, Danial, Wahidan

No comments:

Post a Comment