Labels
Biskut
(8)
Buah-buahan
(101)
Bubur
(1)
Capati
(1)
Kek
(44)
Kerabu
(11)
Kuih Raya
(10)
Kuih-Muih
(64)
Lain-lain
(12)
Makanan Ringan
(2)
Makaroni Pasta Spagetti Lasagna
(28)
Masakan Ayam
(154)
Masakan Daging
(74)
Masakan Ikan
(108)
Masakan Itik
(24)
Masakan Kambing
(17)
Masakan Kepah
(1)
Masakan Kerang
(1)
Masakan Ketam
(10)
Masakan Kupang
(8)
Masakan Lala
(2)
Masakan Puyuh
(18)
Masakan Scallop
(3)
Masakan Sotong
(23)
Masakan Telur
(5)
Masakan Timun Laut
(15)
Masakan Udang
(124)
MasterChef Malaysia
(574)
Masterchef Selebriti Malaysia
(13)
Mee Bihun Laksa Soto Kuey Teow
(36)
Minuman
(7)
Muffin CupCakes Pai
(18)
Murtabak
(1)
Nasi
(58)
Pancake
(13)
Pastri
(47)
Pencuci Mulut
(67)
Pizza
(3)
Puding
(32)
Pulut
(9)
Roti
(75)
Salad
(38)
Sambal Pencicah
(54)
Sos Manisan
(33)
Sup
(24)
Sushi
(11)
Tauchu
(1)
Ulam Sayuran
(87)
Wantan
(17)
Western
(9)
Friday, September 17, 2010
Udang Goreng
Bahan-bahan & Cara-cara :
- udang + serbuk kunyit n garam pas2 grg.....
- grg daun kari n cili padi... pas2 + ngan udang td...
- sy letak telur sebiji tp ada org letak merah telur jerk... so sy + susu cair + garam sket.....
- pas2 grg telur ngan mentega (sy bubuh lebih... kurang 5-6 sudu bsr) kacau sedikit demi sdikit.... ada org ltk 1sb bsr mentega....
- bila telur dh garing, tapiskantelur td cz byk minyak.....
- pas2 gaulkan telur td ngan udang yg dh grg td....
- hidangkan mkn ngan nasi panas2....
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment