![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHpH-iNot9J9CxEqnIQ3N5OCgxsI1fzPMdPXFXDoRP1xAczi3EyiEJ0H661pbpIEF7i8fXkqnD0Kg_ync5p-ezFxNrpRwkT_dzDdJyV5omept8Sjd4vcEUf35IURoS314E1wFQBarv2bU/s320/25288_1171107776751_1799715473_333958_5304294_n.jpg)
bahan2 :
1 ekor ikan kerapu(ikan bawal,ikan putih,ikan merah pun boleapa jns ikan yg berisi & bsr)
bahan A
2 cm halia( d hiris)
1 labu bwg besar ( d hiris)
daun bwg ( ikut suka klu mo wangi gna la byk)
1 biji lada bengala (lada merah @ lada hijau pun bole)
3 sd mkn sos tiram
1 1/2 sd mkn gula
secubit garam
secubit lada putih
1 sd teh minyak bijan
4 sd mkn minyak masak
sedikit kicap
1 1/2 gls air
caranya :
-panaskan tempat pengukus.siangkan ikan & cuci bersih.
-campurkan kesemua bahan A d dlm bekas gaulkan.
-letakan ikan d dlm loyang kemudian tuangkan bahan A yg telah d campurkan td.
-kukus hingga masak.
No comments:
Post a Comment