![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIdaKcQcyq0-eCwPN0KxR2CJGa6RPo7DDzc3GZ_OubAIIQiF4SeEEoAwcYExNAswVez_qfGB7ZYLQo2l2CJT3wB_sbcNVEv1r6VV8vcYM-Oa16YTKmyTo1T4j2PtY15wUlCdGyCeuoH2U/s320/14121_110716598946743_100000252103961_186113_8209386_n.jpg)
Bhn:
Ikan siakap (dikelar dpn blkg, rendam dlm air asam jawa 10min, lumur dgn garam, grg till garing)
bwg putih (1labu-dicincang)
capsicum + tomato + nenas (potong dadu)
Cara masak:
Tumis bwg putih..
dah kuning masukkan capsicum + tomato + nenas..
biarkan kejap..
tuang sos cili + sos tomato..
gaul hingga sebati..
kalu pekat tmbah air; kalu cair tambah tepung jagung..
nak pedas ketuk cili api..
dah siap..
tuang kuah atas ikan..
SEDIA tuk diMAKAN..
No comments:
Post a Comment