![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWNWxEOZit-skM14CfexZsp7BgAKvhYXaDZav4EQtUnnKvcYcmDbz6JPiLjBA0b7-Lw1WEo-wdaBqcELGNWeD94Y2W6HUnY3D5EKLfDY94WZSOE3YBTORZjx9weNiN-eRkCGY94kYfFVI/s320/24227_113925178636370_100000566657212_169969_5824916_n.jpg)
Bahan-bahan :
ayam (ikut suka byk mana)
Serbuk kunyit
Sedikit garam
Kentang potong wedges
Bawang besar
Bawang putih
Halia
Daun limau purut
Sos tiram
Lada hitam
Kicap kipas udang
Sos Blackpepper
Sedikit air
Kiub pati ayam
Cara-cara :
- ayam potong kecil.. + kunyit + garam goreng 3/4 mask n ketepikan..
- kntg potong wedges n goreng juga.. ketepikan
- bwg besar potong kasar, bwg putih, halia cincg.. tumis bersama daun limau purut.. wangi + sos tiram n lada hitam yg ditumbuk kasar..... + sedikit kicap kipas udang n sos black paper apa2 jnama + sdikit jer air..
- api perlhn..
- letak kiub ayam sket n kuah dh pkat masuk aym n kntg.. tutup api. mkn dgn nsi panas2..
No comments:
Post a Comment