Monday, September 6, 2010

Puding Roti Coklat


Bahan²
1 buku roti [kecil]
1 liter susu coklat kotak [DUTCH LADY]
3 s/b gula perang [brown sugar]
2 biji telur [pukul dgn garfu]
1 s/b butter cair
1 s/t esen vanilla
50 g coklat rice
hiasan..
coklat cair


Cara²
1. Koyakkan roti pada saiz kecil.
2. Gaulkan susu dengan butter cair, gula dan telur supaya adunan rata.
3. Masukkan roti dan rendamkan selama 1 jam.
4. Sapukan butter pada loyang yg nak digunakan.
5. Gaulkan coklat rice supaya adunan nampak berbintik².
6. Masukkan dalam loyang dan bakar pada suhu 180'C selama 1 jam.
7. Sejukkan dan hiasakan dengan cream coklat/coklat cair.
8. Potong kecil dan hidangkan.

No comments:

Post a Comment