Labels
Biskut
(8)
Buah-buahan
(101)
Bubur
(1)
Capati
(1)
Kek
(44)
Kerabu
(11)
Kuih Raya
(10)
Kuih-Muih
(64)
Lain-lain
(12)
Makanan Ringan
(2)
Makaroni Pasta Spagetti Lasagna
(28)
Masakan Ayam
(154)
Masakan Daging
(74)
Masakan Ikan
(108)
Masakan Itik
(24)
Masakan Kambing
(17)
Masakan Kepah
(1)
Masakan Kerang
(1)
Masakan Ketam
(10)
Masakan Kupang
(8)
Masakan Lala
(2)
Masakan Puyuh
(18)
Masakan Scallop
(3)
Masakan Sotong
(23)
Masakan Telur
(5)
Masakan Timun Laut
(15)
Masakan Udang
(124)
MasterChef Malaysia
(574)
Masterchef Selebriti Malaysia
(13)
Mee Bihun Laksa Soto Kuey Teow
(36)
Minuman
(7)
Muffin CupCakes Pai
(18)
Murtabak
(1)
Nasi
(58)
Pancake
(13)
Pastri
(47)
Pencuci Mulut
(67)
Pizza
(3)
Puding
(32)
Pulut
(9)
Roti
(75)
Salad
(38)
Sambal Pencicah
(54)
Sos Manisan
(33)
Sup
(24)
Sushi
(11)
Tauchu
(1)
Ulam Sayuran
(87)
Wantan
(17)
Western
(9)
Saturday, September 18, 2010
Pulut Inti Manis
Bahan-bahan Pulut :
3 cawan pulut [basuh dan rendamkan]
4 cawan santan
sedikit garam
Masukkan semua bahan dalam loyang dan kukus selama 30 minit.
Bahan-bahan Inti Manis :
1/2 biji kelapa muda [parut]
1/2 cawan gula merah
1/2 cawan gula merah
1/2 cawan air
2 helai daun pandan [simpulkan]
Masukkan semua bahan dalam kuali [kalau boleh..gunakan kuali non-stik] dan masakkan sehingga inti agak kering.
Daun Pisang [untuk bungkus pulut]
Cara-cara :
1. Bersihkan daun pisang dan potong mengikut keperluan.
2. Ambil pulut dan letakkan atas daun pisang.
3. Ambil inti kelapa manis dan letakkan atas pulut.
4. Bungkuskan pulut saperti bungkus nasi lemak.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment