![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhroJ0_uaVjb5VoHWn-aQvuo9qJ5SnKUrRSrMBtTlBE-avUasjF0HZGR-9RQ2ZltW7yns9NibP5Kd_ruGkyP7cE1rOpEps-5m8tPjqg8E124jdL9oDAr-R5tiY_Ood6Zks6d4n6Kp00jTc/s320/23416_1171373703197_1793654081_315471_4890685_n.jpg)
Bahan A
daging batang pinang
1 sudu teh ketumbar
1/2 sudu teh jintan mani
1/2 sudu teh lada hitam
1 sudu besar kicap cair
Bahan B
1 sudu besar kicap pekat
3 sudu besar kicap manis
1 sudu besar sos tiram
1 sudu teh cuka
Bahan Tumis :
2 ulas bwg putih (ditumbuk)
1/2 inci halia (ditumbuk)
1 labu bwg besar ( dipotong bucu)
1 bijicili merah (dihiris)
Cara2nya :
- gaul bahan A & perap lebih kurang 1/2 jam
- panaskan minyak & masukkan bwg putih & halia,grg sampai wangi
- pas2 masukkan bwg besar & cili merah grg samapai wangi.pas2 masukkan daging...letak air skit..
- masukkan bahan B & biarkan masak hingga kuahnyer hampir kering.....
No comments:
Post a Comment