Labels
Biskut
(8)
Buah-buahan
(101)
Bubur
(1)
Capati
(1)
Kek
(44)
Kerabu
(11)
Kuih Raya
(10)
Kuih-Muih
(64)
Lain-lain
(12)
Makanan Ringan
(2)
Makaroni Pasta Spagetti Lasagna
(28)
Masakan Ayam
(154)
Masakan Daging
(74)
Masakan Ikan
(108)
Masakan Itik
(24)
Masakan Kambing
(17)
Masakan Kepah
(1)
Masakan Kerang
(1)
Masakan Ketam
(10)
Masakan Kupang
(8)
Masakan Lala
(2)
Masakan Puyuh
(18)
Masakan Scallop
(3)
Masakan Sotong
(23)
Masakan Telur
(5)
Masakan Timun Laut
(15)
Masakan Udang
(124)
MasterChef Malaysia
(574)
Masterchef Selebriti Malaysia
(13)
Mee Bihun Laksa Soto Kuey Teow
(36)
Minuman
(7)
Muffin CupCakes Pai
(18)
Murtabak
(1)
Nasi
(58)
Pancake
(13)
Pastri
(47)
Pencuci Mulut
(67)
Pizza
(3)
Puding
(32)
Pulut
(9)
Roti
(75)
Salad
(38)
Sambal Pencicah
(54)
Sos Manisan
(33)
Sup
(24)
Sushi
(11)
Tauchu
(1)
Ulam Sayuran
(87)
Wantan
(17)
Western
(9)
Saturday, September 18, 2010
Chicken Chop
Bahan-bahan ( 4 orang ) :
5 ulas bwg putih(ditumbuk lumat)
2 sudu butter
50g serbuk brown sos(jenama knorr)
1 liter air
1 sudu besar lada hitam
1 sudu kecil serbuk chicken stok (jenama knorr)
1/2sudu kecil garam
1/2cwn susu segar
3 biji cendawan butang dihiris
diatas bhn untk sos nye
untuk ayam :
ayam ikut suke
2 sudu besar sos tiram
2 sudu besar cili sos
1 sudu besar kicap manis
1 sudu kecil serbuk lada lada sulah
untuk coslow :
1/2 potongan kobis
carrot sedikit
2 sudu besar mayonis
2 sudu besar air gula
11/2 sudu jus limau nipis
Cara-cara UNTUK AYAM :
gaulkan semua ayam dan perapkan selama 3 jam dan bakar dlm oven pd suhu 200c 10 minit
UNTUK SOS :
panaskn periuk masukkn butter
tumiskan bwg putih apabila sudh naik bau masuk(serbuk brown sos campurkan dgn 1 liter air)masuk kn brown sos dan kacau sehingga pekat
masuk lada hitam+garam+serbuk chicken stok+cendawan butang gaul kan
last sekali masuk susu segar gaulkan dn tutup api
UNTUK COSLOW :
campurkan kesemua bahan dan masukkn dlm peti sejuk.....
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment