Tuesday, February 14, 2012

Roti Coklat Puding Panas


Bahan :
600ml susu cair choklat ( susu segar )
200gm choklat masak hitam
150gm roti tawar, dikisar halus
50gm gula pasir
1/2 sudu teh garam

Bahan topping :
1 sudu makan aising tepung untuk taburan

Cara membuatnya :
1. Panaskan susu. Matikan api.
    Masukkan potongan choklat. Kacau sehingga larut.
2. Campuran bahan kisar roti tawar, gula pasir dan garam.
    Kacau rata.
3. Tuang campuran susu sedikit demi sedikit sambil dikacau
    rata.
4. Tuang ke dalam mangkuk tahan panaskecil yang telah
    disapu marjerin.
5. Bakar selama 25 minit dengan suhu ketuhar 180 Celcius
    sehingga masak.
6. Hidangkan panas dengan taburan gula aising.

No comments:

Post a Comment