Bahan-bahan
250 gm cendawan (guna cendawan tiram)
6 s/b tepung gandum
4 s/b tepung beras
1 s/b serbuk kari
½ s/k serbuk jintan manis
6 s/b tepung gandum
4 s/b tepung beras
1 s/b serbuk kari
½ s/k serbuk jintan manis
½ s/k serbuk jintan putih
½ s/k serbuk ketumbar
garam secukup rasa
2 biji telur
garam secukup rasa
2 biji telur
Cara-caranya
- Basuh cendawan & toskan ~ kalau yg jenis besar2 tu, koyak2kan skit
- Gaul ngan garam secukupnya. Pecahkan telur, gaul sekali ngan cendawan.
- Satukan bahan2 tepung dan bahan2 lain masukkan dlm cendawan tadi dan gaul rata.
- Goreng hingga garing dengan memasukkan cendawan satu persatu ke dalam kuali. (Jangan tuang semua dlm kuali yek). Balik2kan cendawan hingga garing. Angkat & tos.
- Sedia dihidangkan panas2.
No comments:
Post a Comment