8 keping roti
1 tin susu cair
3 sudu besar gula pasir
2 sudu besar mentega
3-4 keping keju- cincang
1 sudu besar tepung jagung
3 sudu besar choc chip
utk sos:
200 gm coklat masakan- potong kecil2
1/4 cawan susu cair
1 sudu mentega
cara:
koyak2 roti kecil2
masukkan dlm bekas
masukkan 3/4 tin susu dalam roti
biar mengembang 1/2 jam
campurkan mentega, dan gula dan baki susu cair 1/4 tin...
blend sampai sebati
masukkan ke dalam adunan roti td
campur tepung jagung + coklat chip + keju
gaul rata
alas loyang ngan kertas minyak
masukkan adunan
bakar selama 30-40 minit
30 mnt pertama api bwh
10 mnt lg api atas bwh
utk sos coklat:
campur semua bahan
didihkan secara double boiled sampai coklat larut
-tunggu sejuk sblm potong! baru dpt potongan yg cantik dan x sememeh-
No comments:
Post a Comment