Tuesday, February 21, 2012

Crispy Egg Bruchetta with Fresh Strawberry


Bahan2nya
2 bantal Roti Peranchis di potong nipis2 -1/2 inch
5 biji telur- di rebus hinnga masak
2 ulas bawang putih atau krim garlic butter with herbs
2 puchok daun sop (parsley) di potong halus
1 biji bawang besar di potong dadu kechil
2 biji tomato, buang biji nya, potong dadu kecil
3 sudu besar mentaga
Serbuk cheese parmesan
Buah2an ikut cita rasa masing, strawberry/kiwi, epal hijau hiris.

Cara2nya
Bakar roti di oven atau toaster roti. Biar di bakar hingga kering 10min dalam suhu 140C.Rebus telur hingga masak sepunuhnya.
Buangkan kulit dan letakan di mangkuk yg besar.
Tekankan telur hingga pecah kechil2, letakan butter, garam dan lada putih secukup rasa.
Masukan deduan sup/parsley yang di potong halus. Gaulkan hingga sebati. Ambil sekeping roti, guriska bawang putih atau sapukan dengan krim garlic herbs. Sebab roti nya keras dan kasar, mudah ia di guris
dengan bawang putih/garlic di atas nya.
Ambil sesudu telur yg dihancurkan dan letak di atas kepingan roti.
letakan tomato dadu di atas dan taburkan dengan serbuk parmesan. Bakar roti di dalam oven panas selama 10mins. Sajikan dengan minuman teh susu/kopi/jus buah2an atau minuman lain dan salad buah2an.

No comments:

Post a Comment