Monday, September 27, 2010

Murtabak Daging


Bahan-bahan & Cara-cara :
kulitnya cuma pakai kulit popiah...
resepi untuk inti....(sama mcm inti karipap)
kentang dipotong dadu- lbh krg 3 biji
daging dicincang sesuka hati nak ltk byk mana
bawang merah (3ulas), bwg putih(1ulas), halia (sehiris)... di kisar
rempah kari
garam, gula, serbuk perisa
tumis bhn kisar, masukkan serbuk kari
masukkan daging cincang, kemudian masukkan kentang..
tambahkan air(untuk empukkan kentang)
masukkan semua perisa sesedap rasa..
kentang empuk, siap.....
kemudian......
pecahkan telur(2 biji), campurkan dgn inti tadi.. campurkan hirisan bawang besar(1 biji), kalau suka blh campur sekali daun sup..
kemudaian....lipat dalam kulit popiah dan goreng dengan sedikit minyak dan api yg perlahan....

No comments:

Post a Comment