Monday, May 28, 2012

Udang Kara Sos Nenas - Angah



    BAHAN-BAHAN:
  • 1 EKOR UDANG KARA
  • 1 BIJI BAWANG MERAH
  • 8 ULAS BAWANG PUTIH
  • 1 BATANG SERAI
  • ½ INCI HALIA
  • 1 POTONG NENAS
  • LEMON
  • ¼ GELAS KRIM PUTIH PEKAT
  • KEJU (YANG SUDAH DIKISAR)
  • LADA BENGGALA
  • MENTEGA






    CARA PENYEDIAAN:
  • REBUS UDANG KARA KEMUDIAN DIGORENG SEKEJAP
  • UNTUK SOS, TUMISKAN BAWANG MERAH, BAWANG PUTIH, HALIA, NENAS DAN SERAI
  • SELEPAS GARING DAN WANGI LETAKKAN KRIM PUTIH PEKAT
  • HIDANGKAN UDANG DENGAN SOS

No comments:

Post a Comment