Monday, May 28, 2012

Udang Kara Pedas dan Sayuran - Mej Dr Faiz Khaleed



    BAHAN-BAHAN:
  • 1 EKOR UDANG KARA
  • 1 BATANG LOBAK
  • ½ BATANG BROKOLI
  • ½ BUNGA KOBIS
  • ½ BIJI KOBIS
  • 1 BIJI TIMUN
  • 1 BIJI TOMATO
  • 1 MANGKUK BESAR SOS THAI
  • REMPAH RATUS




    CARA PENYEDIAAN:
  • POTONG DAN BELAH UDANG DAN LETAK REMPAH RATUS KE ISI UDANG
  • BAKAR UDANG KE DALAM KETUHAR PADA SUHU 150°C SELAMA 20 MINIT
  • POTONG LOBAK, BROKOLI, BUNGAN KOBIS DAN KOBIS KEMUDIAN DIREBUS
  • POTONG TOMATO DAN TIMUN UNTUK HIASAN
  • LETAK SAYUR YANG TELAH DIREBUS KE DALAM MANGKUK DAN CAMPUR SEDIKIT MINYAK ZAITUN
  • LETAK UDANG KE ATAS PINGGAN DAN HIAS DENGAN TIMUN DAN TOMATO
  • LETAKKAN KEJU DI ATAS UDANG DAN SEDIAKAN SOS THAI UNTUK DICICAH


No comments:

Post a Comment