Udang Kara Pedas dan Sayuran - Mej Dr Faiz Khaleed
BAHAN-BAHAN:
- 1 EKOR UDANG KARA
- 1 BATANG LOBAK
- ½ BATANG BROKOLI
- ½ BUNGA KOBIS
- ½ BIJI KOBIS
- 1 BIJI TIMUN
- 1 BIJI TOMATO
- 1 MANGKUK BESAR SOS THAI
- REMPAH RATUS
CARA PENYEDIAAN:
- POTONG DAN BELAH UDANG DAN LETAK REMPAH RATUS KE ISI UDANG
- BAKAR UDANG KE DALAM KETUHAR PADA SUHU 150°C SELAMA 20 MINIT
- POTONG LOBAK, BROKOLI, BUNGAN KOBIS DAN KOBIS KEMUDIAN DIREBUS
- POTONG TOMATO DAN TIMUN UNTUK HIASAN
- LETAK SAYUR YANG TELAH DIREBUS KE DALAM MANGKUK DAN CAMPUR SEDIKIT MINYAK ZAITUN
- LETAK UDANG KE ATAS PINGGAN DAN HIAS DENGAN TIMUN DAN TOMATO
- LETAKKAN KEJU DI ATAS UDANG DAN SEDIAKAN SOS THAI UNTUK DICICAH
No comments:
Post a Comment